Kernfuncties van SAP

In onderstaand overzicht ziet u de kernfuncties van SAP Business One.

Administratie: voorziet u van instrumenten voor de actualisering en de back-up van gegevens, het definiëren van wisselkoersen, het verlenen van autorisaties en het maken van waarschuwingen. Ook krijgt u toegang tot informatie van externe software.

Financiële administratie: draagt zorg voor al uw financiële transacties. Bijvoorbeeld het grootboek, het creëren en onderhouden van accounts, journaalposten, valuta-aanpassingen en begrotingen.

Verkoop en distributie: helpt bij het opstellen van offertes, invoeren van klantorders, samenstellen van leveringen en actualiseren van voorraadsaldi. Daarnaast wordt u ondersteund bij het beheer van alle facturen en debiteuren.

Inkoop: voor beheer en onderhoud van contracten en transacties met leveranciers. Inclusief het plaatsen van inkooporders, actualiseren van de voorraad, berekenen van de waarden van geïmporteerde goederen, behandelen van retourzendingen en crediteringen en verwerken van betalingen.

Zakenpartners: hier beheert u alle informatie over uw klanten, wederverkopers en leveranciers. Dit zijn bijvoorbeeld profielen, overzichten van contactgegevens, rekeningsaldi en sales-kansen.

Banktransacties: draagt zorg voor al uw financiële transacties. Hieronder vallen kasontvangsten, het uitschrijven van cheques, stortingen, vooruitbetalingen, creditcardbetalingen en het afstemmen van banksaldi.

Magazijnbeheer: draagt zorg voor voorraadniveaus, artikelbeheer, prijslijsten, speciale prijsafspraken, transporten tussen magazijnen en voorraadtransacties.

Productie: volledig overzicht in alle productieprocessen. Dit kan door een heldere materiaalbehoeftenplanning, overzichtelijk magazijnbeheer en actuele managementrapportages.

Eindmontage: levert productietools die meervoudige stuklijsten definiëren en werkopdrachten creëren. U kunt tegelijkertijd de beschikbaarheid van producten en materialen verifiëren en daarvan verslag doen.

Controlling: stelt u in staat profit centers en overheadfactoren te definiëren. Daarnaast kunt u voor elk center winst- en verliesrapporten genereren.

Rapportage: creëert uitgebreide rapporten voor nagenoeg elk aspect van uw onderneming. Bijvoorbeeld crediteuren/debiteuren, omzet, cashflow, overzicht contactgegevens van klanten, boekhouding, magazijnvoorraden, jaarrekeningen, prijsbepaling en klantengedrag.

Contactgegevens
Asaptive B.V.
Taurusavenue 183
2132 LS Hoofddorp
  • Postbus 772
    2130 AT Hoofddorp
  • +31 (0)23 760 23 00
  • info@asaptive.com