Soms gebeurt het. Een reeds betaalde factuur dient later toch te worden gecrediteerd. Het kan nu in SAP Business One 9.3.  

Stel dat een volledig afgehandelde transactie toch nog een correctie met een creditnota behoeft. Die kun je nu her-openen door met een rechtsklik de documentstatus weer “open” te maken:

Je ziet dat de status van de verkoopfactuur is: “Afgesloten”
Met Rechtsklik kun je de status wijzigen in “Open” zodat je alsnog een creditnota of retour op basis van deze verkoopfactuur kunt aanmaken.

Dit werkt zowel voor uitgaande als voor inkomende facturen.

Let wel: Dit werkt alleen wanneer de factuur daadwerkelijk is betaald. Wanneer een factuur is gecrediteerd is deze optie niet zichtbaar in het rechtsklik-menu.

De eerdere betaling blijft gekoppeld aan de eerdere factuur. De nieuw aangemaakte creditnota blijft open staan en kan worden verrekend met andere openstaande facturen of een uitgaande betaling.

Pas op: bij de creditnota op basis van deze verkoopfactuur wordt óók de voorraad weer bijgeboekt !

Beschikbaar vanaf SAP Business One 9.3. PL 05, zowel de versie voor MS SQL als SAP HANA.

Vond u deze tip interessant? Wij horen het graag! Door u in te schrijven voor de nieuwsbrief blijft u op de hoogte van meer handige SAP Business One tips, interessant nieuws en meer…

Het artikel is afgeleid van de volgende bron: https://www.linkedin.com/pulse/create-credit-memo-paid-invoice-ari-schapira/

Wenst u meer informatie over SAP Business One of de instellingen ervan, dan helpen wij u graag verder.

Neemt u in dat geval contact met ons op:
Asaptive B.V.
+31(0)23 760 23 00
info@asaptive.com