De verkoop van een order is bevestigd, geleverd en klaar is Kees, denkt u. Maar wat te doen wanneer er retouren op een order komen of wanneer er een creditnota wordt aangemaakt op die order.

SAP Business One helpt u als verkoper: u kunt instellen dat de betreffende order weer automatisch wordt geopend wanneer een retour wordt geboekt of een creditnota wordt uitgeschreven.

Wilt u dat de orders automatisch worden geopend?

Ga dan naar Beheer – Systeeminstellingen – Documentinstellingen – Tabblad Per document
Kies document Klantorder en plaats een vinkje bij: Document opnieuw openen door retouren / creditnota’s

SAP BUSINESS ONE –
Orders opnieuw openen bij Retouren of creditnotas

Standaard gebeurt dit met een vraag aan de gebruiker of hij/zij de order opnieuw wil openen. Wil u ook die vraag voorkomen plaats dan eveneens een vinkje bij “Zonder gebruikersbevestiging”.   

Deze functionaliteit is beschikbaar voor de klantorder en de inkooporder in SAP Business One voor SQL en HANA. U kunt de Engeltalige tips van Ari Shapira ook volgen via zijn LinkedIn pagina.

Ari Shapira is CPO – Chief Product Owner SAP Business One bij SAP. Met zijn team beoordeelt en realiseert hij veranderings- en verbeteringsvoorstellen in SAP Business One. Uit zijn wekelijkse tips hebben wij de volgende voor u in het Nederlands vertaald.

Meer informatie gewenst?

Wenst u meer informatie over de mogelijkheden van SAP Business One of een ander onderwerp waarover we publiceren, dan helpen wij u graag verder.

Neemt u in dat geval contact met ons op:
Asaptive B.V.
+31(0)23 760 23 00
info@asaptive.com

Volgt u ook onze LinkedInpagina.