SAP Business One heeft een rekeningschema met hoofdindelingen en sub-indelingen. De hoofdindelingen worden lades genoemd. Vaak hebben deze lades een volgorde die niet aansluit met de jaarrekeningrapportages.

Hoe u dat in versie 10.0 kunt oplossen, leggen we u hier uit.

De situatie: de bestaande indeling sluit niet aan op uw wens. Stel u wilt lade #4 “Belastingen en incidenteel” geheel onderaan in de rapportages plaatsen. U ziet daar twee extra lades; we laten zien in welke volgorde en hoe u de inhoud kunt verplaatsen naar een andere lade.

Als eerste geeft u lade #9 de gewenste naam door te dubbelklikken op de lade en de naam aan te passen naar “Belastingen en incidentele posten”. In het menu Financiële boekhouding – Rekeningschema ziet u dan onderstaand scherm.

De grootboekrekeningen voor “Belastingen en incidentele resultaten” staan in de 4e lade. Deze groep wilt u in dit geval, geheel onderaan in het rekeningschema plaatsen. Op de afbeelding hierboven ziet u dat lade #9 al de aangepaste naam heeft. Daarna opent u de menukeuze Financiële boekhouding – Rekeningschema bewerken en kiest u voor “Alle selecteren” en “OK”.


Vervolgens zoekt u de groep “90000 Belastingen en incidenteel” op en plaatst deze in de gewenste lade #9 door het juiste hoofdniveau te selecteren. Dat is in dit voorbeeld de nieuwe groep “Belastingen en incidentele posten”.

In het menu Financiële boekhouding – Rekeningschema past u nu de naam van de oude groep “Belastingen en incidenteel” aan, door te dubbelklikken op de betreffende lade. Daarna kunt u de naam geheel links in het scherm aanpassen.

Bent u op zoek naar assistentie bij SAP Business One, neemt u dan zeker contact met ons op. U kunt ons ook volgen via onze LinkedIn pagina.

Bovenstaande tekst hebben ook in .pdf vorm voor u. Deze kunt u hier downloaden.