Waarom automatiseren (be)loont

Waarom uw administratie automatiseren (be)loont? Voor MKB ondernemers staat of valt groei met het snel en accuraat kunnen nemen van beslissingen. Anno 2018 hoef je hierbij niet alleen meer op ervaring en ‘gut-feeling’ te vertrouwen. Het aanbod aan software dat je hierbij van dienst kan zijn is enorm. Sommige ondernemers blokkeren echter hun eigen groei door te kiezen voor de verkeerde automatiseringstools.

Bespaar tijd en geld

De gemiddelde ondernemer blijft graag het heft in handen houden. Dat is natuurlijk prima, alleen blijken vooral relatief simpele werkzaamheden die al jaren met de hand worden gedaan – denk aan het in Excel invoeren van de voorraadregistratie, het bijhouden van openstaande posten etc. – maar moeilijk uit handen gegeven te worden.

Zolang soortgelijke bedrijfsprocessen nog niet geautomatiseerd zijn, ben je als ondernemer veel tijd kwijt aan registreren van informatie in plaats van sturen op informatie. Geautomatiseerde processen zijn veel accurater, sneller en eenvoudiger! Als je als ondernemer eenmaal die stap hebt genomen en bedrijfsbreed aan de slag gaat met automatisering, dan zul je merken dat je veel tijd en dus geld bespaart.

Kies voor schaalbaarheid

De startende ondernemer kiest er bij een eerste automatiseringsslag vaak voor om enkel de financiële boekhouding onder te brengen in een softwarepakket. Naarmate het bedrijf verder groeit, wordt vervolgens pas gekozen om automatisering van aanvullende processen in gang te zetten. Helaas blijkt dan vervolgens maar al te vaak dat de met trots geïntroduceerde financiële softwareoplossing niet langer meer voldoet.

Het is doordachter om te kiezen voor een modulair ERP (Enterprise Resource Planning) pakket, waar je als bedrijf al heel goedkoop in kunt stappen. Schaalbaarheid en flexibiliteit maken het vervolgens mogelijk om nog jaren met dit pakket uit de voeten te kunnen. De aanschaf van een ERP pakket is te vergelijken met de aanschaf van een LEGO bouwpakket. Kies je ervoor om een LEGO-bouwpakket te kopen – hoe klein ook – dan kun je daar op door blíjven bouwen met nieuw aangeschaft LEGO materiaal.

Creëer ruimte voor belangrijke zaken

Door je bedrijfsprocessen vanaf de basis goed te automatiseren, win je tijd. Door je bedrijfsgegevens te verzamelen en inzichtelijk te maken, kun je sneller beslissingen nemen. Nu en in de toekomst. Het grote voordeel? Je krijgt ruimte in je hoofd voor andere zaken. Bijvoorbeeld voor je klanten!

Lees hier meer over ons ERP pakket Sap Business One

Vond u dit bericht interessant? Door u aan te melden voor de Asaptive newsflash blijft u op de hoogte van interessant nieuws, handige tips en meer!

Het artikel is afgeleid van de volgende bron: https://blogs.sap.nl/digital-transformation/het-juiste-gereedschap-voor-uw-bedrijf