Eenvoudige koppeling systemen

SAP Business One is bij uitstek geschikt om als centrale gegevenshub te fungeren daar waar meerdere softwaresystemen worden ingezet om bedrijfsspecifieke functies te vervullen. Denk dan aan systemen waarmee u nieuwsbrieven verstuurt, webshops beheert, CRM relaties met klanten onderhoudt, warehousebeheer vervult en bijvoorbeeld rapportages maakt etc.  De mogelijkheden om deze systemen te integreren met SAP Business One nemen niet alleen toe, maar ze worden ook steeds eenvoudiger. Onlangs is de nieuwe SAP Business One Integration Hub gepresenteerd. Daarmee zijn, speciaal voor het MKB, integratie-oplossingen beschikbaar gekomen en gaat het bekende B1iF (Business One Integration Framework) haar tweede levensfase in. Hiermee kan de gevorderde gebruiker zelf aan de slag om meerdere andere systemen aan elkaar te koppelen.

Wat is er verbeterd?

SAP heeft een aantal standaardkoppelingen en templates gebouwd en die in de Integration Hub ondergebracht. Hierdoor kan ook de gebruiker zelf deze integraties met standaard scenario’s snel gebruiksklaar hebben. U kunt deze Add-On voor SAP Business One vergelijken met WordPress, het platform waarmee men websites bouwt. In deze omgeving kun je met Plug-Ins werken zodat je functionaliteit toevoegt. Zo heeft de SAP Business One Integration Hub plug-ins met koppelingen naar verschillende externe systemen. Een belangrijke ontwikkeling voor de integratiemogelijkheden van SAP Business One.

Voor de meeste koppelingen is een aanvullende SAP Intercompany-licentie nodig. Het is mogelijk om  een 30-dagen proeflicentie te verstrekken. Op dit moment zijn de volgende koppelingen beschikbaar:

Koppelingen via SAP Business One Integration Hub

Financieele-CommerceLogistiekMarketing / CRM
    
ExpensifyShopifyDHLMailchimp
Fixer (koersen)MagentoUPSSalesforce
  FedExNexmo SMS Service
  AramexSendGrid
   RFQ – Request For Quotation

Met deze koppelingen kunt u een intelligent informatiesysteem bouwen dat de terreinen ERP, CRM, HR, logistiek, sociale netwerken etc. omvat waarmee u uw klant- en leveranciersrelaties nog beter kunt beheren. Belangrijk is dat u hiermee op weg bent naar een succesvolle digitale onderneming! Instructievideo’s zijn beschikbaar.

Meer informatie vindt u op de pagina die SAP voor dit product heeft ingericht: https://help.sap.com/viewer/product/SAP_BUSINESS_ONE_INTEGRATION_HUB

Deze koppelingen zijn beschikbaar voor SAP Business One, versie 9.3. PL 11 en hoger. Deze notitie is met de nodige zorg samengesteld. Hierbij is gebruik gemaakt van informatiemateriaal van SAP.

Wenst u meer informatie over de mogelijkheden van SAP Business One, dan helpen wij u graag verder.

Neemt u in dat geval contact met ons op:
Asaptive B.V.
+31(0)23 760 23 00
info@asaptive.com