Ari Shapira is CPO – Chief Product Owner SAP Business One bij SAP. Met zijn team beoordeelt en realiseert hij veranderings- en verbeteringsvoorstellen in SAP Business One. Uit zijn wekelijkse tips hebben wij de volgende voor u in het Nederlands vertaald.

De Querymanager is tot meer in staat

Het is niet de sterkste of de intelligentste die zal overleven, maar degene die het best met veranderingen kan omgaan. Grote veranderingen zoals een nieuw beeldmerk of een verhuizing worden in de regel wel gesignaleerd. Maar kleine veranderingen komen veel vaker voor en juist die zorgen er voor dat de wereld blijft draaien.

Zo hebben we in SAP Business One versie 10.0 FP 2111 bijvoorbeeld de aanpassingen in de functie querybeheer. Gebruikersqueries aanpassen is essentieel om er voor te zorgen dat ze de juiste gegevens ophalen uit uw database. Ook het hernoemen van queries is een belangrijke functie die vaker werd gemist en alleen via een omweg kon worden gerealiseerd.

Met de juiste benamingen vindt u als gebruiker, sneller wat u zoekt.

In versie 10.0 FP 2111 is daarom het context-menu (rechtsklik menu) in Querybeheer uitgebreid:

  • de keuze Bewerken zodat u de query direct kunt aanpassen.
  • de keuze Hernoemen zodat u de query direct een andere naam kunt geven.
Gebruikersqueries aanpassen-SAPBusinessOne

Beschikbaar in SAP Business One 10.0 FP 2111 voor zowel SQL en HANA.

U kunt de Engeltalige tips van Ari Shapira ook volgen via zijn LinkedIn pagina.

Wenst u meer informatie over de mogelijkheden van SAP Business One of een ander onderwerp waarover we publiceren, dan helpen wij u graag verder.

Neemt u in dat geval contact met ons op:
Asaptive B.V.
+31(0)23 760 23 00
info@asaptive.com