Met SAP Business One kunt u de productiviteit van uw bedrijf verbeteren, uitvaltijd verminderen en er voor zorgen dat klanten terugkomen.

Een ERP-systeem (Enterprise Resource Planning) is een geïntegreerde oplossing die door veel bedrijven gebruikt wordt om essentiële bedrijfsactiviteiten te beheren en te coördineren. Er zijn nogal wat opties op de markt beschikbaar, maar hoe vindt u de ERP-oplossing die aansluit bij de unieke behoeften van uw bedrijf en uw meest voorkomende zakelijke problemen.

Als u een klein tot middelgroot bedrijf bent, is SAP Business One een zeer geschikt en betaalbaar ERP-platform. Het is speciaal ontworpen voor het MKB en haar specifieke behoeften.

Maar de echte waarde van het SAP Business One-platform ligt in het vermogen om uw bedrijfsoutput te verbeteren en tegelijkertijd enkele van de problemen aan te pakken waarmee kleine tot middelgrote bedrijven tegenwoordig te kampen hebben.

Wat zijn veelvoorkomende bedrijfsproblemen waarmee ondernemers worden geconfronteerd?

Een snel veranderende wereld brengt zowel kansen als uitdagingen met zich mee. Als bedrijven van deze kansen willen profiteren, moeten ze eerst de uitdagingen weten op te lossen. Wij noemen de volgende aandachtspunten:

Gebrek aan communicatie

In de afgelopen jaren zijn veel bedrijven overgestapt op een extern of hybride werkmodel. Als gevolg hiervan is effectief communiceren met uw medewerkers nog belangrijker geworden voor het succes van uw bedrijf. Als er geen verbinding is tussen afdelingen, kunnen uw dagelijkse activiteiten vertraging oplopen, wat direct van invloed is op uw bedrijfsresultaten. Effectieve communicatie is essentieel om ervoor te zorgen dat uw activiteiten gestroomlijnd zijn en de productiviteit hoog blijft.

>> Met de SAP Business One-modules hebt u vanuit een cockpit toegang tot alle relevante informatie van uw bedrijf. Vanuit deze cockpit kunt u een gamma aan taken uitvoeren zoals:  klanten bereiken, voorraad beheren en rapporten delen met uw werknemers.

Veel voorkomende zakelijke problemen oplossen met SAP Business One

Vertragingen en downtime

Bij veel bedrijfstypen kan één slechte ervaring genoeg zijn om klanten er van te weerhouden om terug te komen. Een slechte klantervaring kan variëren van een gebrek aan voorraad tot vertragingen in de levering van het product of de dienst. Dit is een veel voorkomende reden voor klantverloop bij kleine en middelgrote bedrijven. Om ervoor te zorgen dat dit nooit gebeurt, is het cruciaal om op de hoogte te blijven van bestellingen en verzoeken van klanten.

>> Met SAP Business One-modules kunt u uw voorraad in realtime volgen:  verkooporders worden direct gesynchroniseerd met uw voorraadniveaus. Naarmate producten worden verkocht en geleverd, wordt uw voorraad bijgewerkt om dit weer te geven. Het platform slaat ook kritieke klantinformatie op, zodat u snel kunt reageren op verzoeken aan de klantenservice. 

Veel voorkomende zakelijke problemen oplossen met SAP Business One

Financieel mismanagement

Wanneer u een klein bedrijf runt, wordt het genereren en verwerken van facturen meestal handmatig afgehandeld door een medewerker of accountant, wat kan leiden tot vertraagde betalingen en boekhoudkundige fouten. Met een betrouwbaar en geïntegreerd financieel systeem kunt u deze alledaagse taken en processen real time uitvoeren. Dat kan u en uw bedrijf veel tijd en geld besparen.

>> De financiële module van SAP Business One automatiseert noodzakelijke boekhoudprocessen zoals journaalboekingen en het genereren van facturen. Dit elimineert menselijke fouten en vermindert de kans op fouten bij de invoer van gegevens en vertragingen bij de betaling. Het maakt ook tijd vrij om u te concentreren op de groei van uw bedrijf met de gegevens die u uit deze transacties verzamelt.

Veel voorkomende zakelijke problemen oplossen met SAP Business One

Gebrek aan strategische planning

Elk bedrijf heeft duidelijk gedefinieerde doelen en doelstellingen nodig om succesvol te zijn. Wie is je doelklant? Wat is het beste distributiekanaal? Wat voor soort producten of diensten moet je leveren? Om deze vragen te beantwoorden, heb je data en inzichten nodig die je een compleet beeld geven van het zakelijke landschap.

>> SAP Business One is een krachtige tool die u kan helpen de antwoorden op deze vragen te vinden en uw meest voorkomende zakelijke problemen op te lossen. Met het platform kunt u rapporten en dashboards genereren met realtime gegevens om inzicht te geven in wat werkt voor uw bedrijf en wat niet. U kunt trends en koopgedrag identificeren om de klant te geven wat hij nodig heeft nog voordat hij weet dat hij het nodig heeft.

Veel voorkomende zakelijke problemen oplossen met SAP Business One

Om het beste uit het SAP Business One-platform te halen, is een betrouwbare infrastructuur en cloudhostingservice nodig. Wij zijn al meer dan 15 jaar actief in zowel het SAP Business One segment als het segment van het Systeembeheer / Bedrijfsautomatisering. Graag vertellen wij u meer over onze gestructureerde aanpak, geautomatiseerde oplossingen en strategische partnerschappen.

Meer informatie gewenst?

Wenst u meer informatie over de mogelijkheden van SAP Business One of een ander onderwerp waarover we publiceren, dan helpen wij u graag verder.

Neemt u in dat geval contact met ons op:
Asaptive B.V.
+31(0)23 760 23 00
info@asaptive.com

Volgt u ook onze LinkedInpagina.