Transacties, documenten, projecten, vergaderingen en rapporten – ze zijn allemaal gebonden aan datum en tijd. Wanneer u een transactie wilt registreren of een rapport wilt genereren, dient u een waarde in te stellen op ten minste één datumveld. Bent u benieuwd hoeveel tijd wordt besteed aan het invullen van datumvelden? Met SAP Business One kunt u het sneller doen!

Als u in het bovenstaande voorbeeld +10 invoert in het veld ‘vervaldatum’, wordt bij het verplaatsen naar het volgende veld hetzelfde veld ‘vervaldatum’ bijgewerkt met een nieuwe datum die de systeemdatum + 10 dagen is. Op dezelfde manier kunt u maanden en jaren optellen / aftrekken: + 1Y stelt de datum in op een jaar later, terwijl -2M de datum instelt op twee maanden eerder.

Als u een datum dicht bij de systeemdatum wilt instellen, drukt u op de pijl-omhoog op het toetsenbord om de datum van de volgende dag in te stellen en op de pijl-omlaag om de datum van de vorige dag in te stellen. Druk meerdere keren op de pijl om verdere datums te bereiken.

Deze functionaliteit is beschikbaar in SAP Business One 9.3, versie voor SAP HANA en SAP Business One 9.3.

Vond u dit bericht interessant? Door u aan te melden voor de Asaptive newsflash blijft u op de hoogte van interessant nieuws, handige tips en meer!

Het artikel is afgeleid van de volgende bron: https://www.linkedin.com/pulse/new-ways-setting-dates-ari-schapira/