De support voor versie 9.3 van SAP Business One is beëindigd op 30 juni 2020. Maakt u een afspraak met ons zodat we de nieuwe versie 10.0 ook bij u kunnen installeren.

SAP Business One versie 10.0 is nu algemeen beschikbaar. Omdat de Feature Pack FP2011 al is uitgegeven zijn nu ook de kinderziektes uit de nieuwe versie gefilterd. Een update verloopt zo zonder risico’s. In dit bericht bespreken we de vernieuwingen die u in deze versie van deze ERP-software voor het MKB kunt verwachten. 

Wij hebben de nieuwe functies in 4 artikelen beschreven:  


Deel 4: Zakenpartners 

Bij de adresopmaak van zakenpartners bestaat nu de mogelijkheid om lege velden of lege regels te verbergen. Resultaat: adreslabels worden beknopter afgedrukt.  

Factuur- of afleveradressen worden gekenmerkt met een Adres-ID. In het menupad: Beheer – Systeeminstellingen. – Algemene Instellingen – tabblad Zakenpartners, staat een nieuw aankruisvakje waarin standaard een vinkje is geplaatst, zodat de Adres-ID’s nu wel mogen worden bijgewerkt. U kunt dat eventueel blokkeren door het vinkje weg te halen bij de systeeminstellingen. 

Het groepsnaamveld van klant- en leveranciersgroepen is uitgebreid tot 100 tekens.

update groepsnaamveld

Module-overschrijdende onderwerpen 

Op meer vensters is een tabblad Bijlagen toegevoegd. Daar koppelt u bestanden als bijlage. Denkt u hierbij aan de volgende vensters: Inventarisatie – Productieorder – Ontvangen en uitgaande betalingen – Voorraadboekingen. – Urenformulieren – Journaalboekingen. 

SAP update module-verschrijdende voorwerpen

Bij een aantal documentsoorten bestaat nu de mogelijkheid om meerdere (meer dan 1) referentie-documenten op te geven.  

SAP Business One versie 10

Dit is bijvoorbeeld mogelijk bij verkoop-, inkoop- en voorraaddocumenten (afgiften, ontvangsten, voorraadtransporten) en doorlopende boekingen.  

SAP Business One voorraaddocumenten

U kunt automatisch referenties bij voorraadtransporten van klantorders of productieorders toevoegen.  

Aan een groot aantal velden en tabellen zijn meer klant-specifieke velden in te schakelen en toe te voegen. Denk o.a. aan Artikelen (voorkeursleveranciers), Verzendwijzen, Klant/leveranciersgroepen, Producenten. Verpakkingssoorten, Betaalcondities, Artikelprijzen, Zakenpartner-eigenschappen, Artikel-eigenschappen en Hoeveelheidseenheden. 

Door het bijwerken van meerdere velden – in plaats van slechts één veld – kunnen Formatted Searches worden getriggerd.  

SAP - Formatted Searches

De Web-client is op meerdere punten verbeterd. Er is een verbeterde doorstroom van Klantofferte – Verkooporder – Uitgaande Levering – Uitgaande Factuur en er zijn verbeterde lijsten van inkoopdocumenten.
Goed nieuws is er ook over de Web-client: deze kunt u nu vanuit een browser als Google Chrome of Firefox gebruiken. Bovendien werkt de webclient nu ook op een tablet.  


Zorg voor een tijdige update van uw bestaande software

De support voor de versie 9.3 van SAP Business One is door SAP beëindigd op 30 juni 2020. Maakt u alsnog een afspraak met ons om de nieuwe versie 10.0 bij u te installeren. Daarbij is het belangrijk dat u zich realiseert dat versie 10.0 alleen onder 64-bits architectuur werkt.
Alvorens we de update doorvoeren, halen we uw database zo mogelijk eerst in een proefomgeving over. Daarna kan de definitieve live-upgrade zonder al te veel problemen doorgaan.
Er is voor versie 10.0 ondersteuning aangekondigd tot 30 juni 2022 (steeds 2 jaar).


Meer informatie:

SAP YouTube kanaal

Op YouTube heeft SAP Business One een support kanaal ingericht met video’s inzake de functionaliteit van versie 10.0: SAP Business One YouTube kanaal


U kunt op onze website het totaaloverzicht van functies in versie 10.0 in pdf-formaat downloaden, mocht u de informatie liever lezen.

Download ons document met de wijzigingen in SAP Business One versie 10: https://asaptive.com/sap-business-one-versie-10-wat-is-nieuw-asaptive-bv/

Deze notitie is met de nodige zorg samengesteld. Bij de aanmaak is gebruik gemaakt van informatiemateriaal van SAP inzake SAP Business One.

Meer informatie over SAP Business One, vindt u via onderstaande links:
https://asaptive.com/sap-business-one/ of https://www.sap.com/netherlands/products/business-one.html .


Wenst u meer informatie over de mogelijkheden van SAP Business One, dan helpen wij u graag verder.

Neemt u in dat geval contact met ons op:
Asaptive B.V.
+31(0)23 760 23 00
info@asaptive.com