SAP Business One update versie 10.0 is algemeen beschikbaar. We kunnen de bestaande systemen gaan upgraden. Omdat de Feature Pack FP2011 al is uitgegeven zijn nu ook de kinderziektes uit de nieuwe versie gefilterd. Daardoor kan een update zonder al te veel problemen worden doorgevoerd. In dit bericht bespreken we de vernieuwingen die u in deze versie van deze ERP-software voor het MKB kunt verwachten. 

Wij zullen dit per onderdeel toelichten. In dit artikel behandelen we onderdeel 3.


Deel 3: Financieel beheer 

Financieel beheer - SAP Versie 10

In alle Balans- en Verlies- en Winstoverzichten zijn nu koppelingspijlen bij de namen van grootboekrekeningen en zakenpartners opgenomen. Nu kunt u ook in die overzichten de betreffende stamkaarten benaderen. Het betreft dus ook de proef- en saldibalansen; de vergelijkingsoverzichten alsook de budgetverslagen. 

SAP Business One versie 3 - budgetverslagen

Projectmanagement 

De interactieve GANTT-diagrammen zijn verbeterd, waardoor u eenvoudiger updates kunt opvragen en het projectmanagement beter kunt uitvoeren. Zo kunt u tijdsbalken van subprojecten en projectfasen verplaatsen/verschuiven, waarmee u tijdslijnen kunt actualiseren voor planningsdoeleinden. Het zijn dus niet langer statische overzichten maar de Gantt Chart is nu een dynamische tool geworden: 

Er zijn nieuwe velden aan de projectmanagementmodule toegevoegd: Project Vervaldatum en Einddatum. 


Voorraad en distributie 

In het artikelstambestand zijn nu meer mogelijkheden opgenomen om –onder bepaalde voorwaarden- hoeveelheidseenheidsgroepen te wijzigen. Bij wijzigingen van artikelomschrijvingen kunnen deze ook in het veld Productomschrijving van de betreffende stuklijsten worden geactualiseerd. 

Artikelgroepsnamen kunnen nu 100 tekens bevatten

In stuklijsten kunt u nu met de koppelingspijl naast het artikel direct naar het venster Artikelstamgegevens van het bovenliggend artikel navigeren. Hiertoe dient u bij Beheer – Systeeminstellingen – Algemene instellingen op het tabblad Voorraad – Artikelen een vinkje te plaatsen. Dan wordt deze functie actief. 

Er is ook een verbeterde functionaliteit in de omschrijvingen van Artikelen;  die kunnen direct in Stuklijsten  worden overgenomen.  

SAP Business One Update

Verbeterd beheer van batch- en serienummers
De batch- en serienummers zijn in de Uitgaande Reserve-factuur en de Voorraadtransportverzoeken te updaten. In het scherm voor de update van de serie- en batchnummers zijn nu ook de magazijncode en magazijn–omschrijving van het bestemmings-magazijn beschikbaar. 


Zorg voor een tijdige update van uw bestaande software 

De ondersteuning van de bestaande versie 9.3 van SAP Business One werd door SAP al beëindigd op 30 juni 2020. U kunt een afspraak met ons maken om de nieuwe versie 10.0 bij u te installeren. Daarbij is het belangrijk dat u zich realiseert dat versie 10.0 alleen onder 64-bits architectuur werkt. Overigens zullen wij uw database eerst in een proefomgeving overhalen, zodat we zeker weten dat de definitieve live-upgrade zonder al te veel problemen kan doorgaan.  
De versie 10.0 wordt ondersteund tot 30 juni 2022 (steeds 2 jaar).  


Meer informatie: 

Er is een Youtube-kanaal ingericht met Engelstalige korte filmpjes waar de features van versie 10 worden getoond: SAP Business One 10.0.


Leest u liever de informatie?
Dan hebben wij voor u een totaaloverzicht gemaakt van de wijzigingen die in SAP Business One update versie 10.0 voorkomen.

Download ons document met de wijzigingen in SAP Business One versie 10: https://asaptive.com/sap-business-one-versie-10-wat-is-nieuw-asaptive-bv/

Deze notitie is met de nodige zorg samengesteld. Bij de aanmaak is gebruik gemaakt van informatiemateriaal van SAP inzake SAP Business One.

Wenst u meer informatie over SAP Business One, zie dan https://asaptive.com/sap-business-one/ of https://www.sap.com/netherlands/products/business-one.html.


Wenst u meer informatie over de mogelijkheden van SAP Business One, dan helpen wij u graag verder.

Neemt u in dat geval contact met ons op:
Asaptive B.V.
+31(0)23 760 23 00
info@asaptive.com