Het is geen toeval dat we de uitdrukking “een bedrijf runnen” gebruiken; het managen van een bedrijf is namelijk heel dynamisch. Kijk maar naar prijslijsten, kortingen en speciale verkopen. Deze zijn vaak aan verandering onderhevig. Elke zakenpartner wordt toegewezen aan een standaardprijslijst. Vaak vergezeld van kortingsgroepen en speciale prijzen die de uiteindelijke prijs van de goederen of diensten beïnvloeden.

Hoewel deze prijsopties zeer flexibel zijn, zijn er altijd uitzonderingen. Om extra gebruiksmogelijkheden te ondersteunen, kent SAP Business One de optie om de prijshiërarchie in te stellen:

SAPBusinessOne_tipsentricks_gebruiksmogelijkheden_Asaptive1

In het zakenpartnerscherm kunt u bij het veld ‘Effectieve prijs’ de standaard prijsbepaling negeren (wordt weergegeven als ‘Standaardprioriteit’) en aangeven of de laagste prijs of de hoogste prijs moet worden toegepast voor deze zakenpartner.

Beschikbaar in SAP Business One 9.3 HANA en SAP Business One 9.3.

Vond u dit bericht interessant? Door u aan te melden voor de Asaptive nieuwsbrief blijft u op de hoogte van interessant nieuws, handige tips en meer!