SAP Business One heeft in Nederland een gebruikersvereniging: de VNSG. Onlangs was er een online meeting waar wij met de collega’s van Asaptive een interessante ervaring opdeden.

Gebruikersvereniging VNSG; afdeling SAP Business One

SAP Business One wordt wereldwijd in zo’n 170 landen verkocht. Doorgaans hebben die landen ook een eigen gebruikersvereniging. In Nederland is dat de VNSG (Vereniging Nederlandtalige SAP Gebruikers). Daarbinnen is een afdeling SAP Business One actief, die regelmatig bijeenkomsten organiseert voor de gebruikers. Sinds de corona lockdown gebeurt dat met name online. Ook is er een forum met een SAP Business One Community.

Eenmaal per jaar wordt een meeting met de ontwikkelaars van SAP Business One georganiseerd. Dan presenteert Ari Schapira met zijn team een overzicht van de nieuwe functionaliteiten die in de volgende release van SAP Business One worden opgenomen. Ook wordt de Roadmap voor de komende tijd besproken. Daarna is er gelegenheid om vragen  te stellen. Die worden in de regel vooraf ingezonden zodat de medewerkers van het ontwikkelteam gelegenheid hebben om zaken na te kijken en een antwoord voor te bereiden. Wij nemen al een aantal jaren deel aan die jaarlijkse meeting.

Ari Schapira & SBO team als echte troubleshooter

Kort voor deze jaarlijkse meeting ontvingen we een vraag van een klant over een vervelend probleem:

in sommige situaties werd een aanvullende journaalpost niet geboekt. Daardoor ontstond er een onjuiste weergave op de balans van de onderneming. Het resultaat werd hierdoor ook onjuist gepresenteerd. Het probleem was dat dit periodiek handmatig moest worden gecontroleerd en aangevuld.

Als Asaptive hebben wij tijdens de meeting de stoute schoenen aangetrokken en deze vraag via de chatfunctie ingediend.

En jawel: aan het einde van het overleg, kwam onze vraag aan bod. We maakten een afspraak voor nader onderzoek en binnen enkele dagen hadden we het antwoord:

Het probleem was bekend en er was al een Hotfix beschikbaar. In een volgende versie van SAP Business One zou het probleem verholpen zijn. Inmiddels hebben wij die nieuwste versie bij onze klant geïnstalleerd en inderdaad, het probleem is opgelost.

Hulde aan Ari Schapira en zijn team voor de snelle en betrokken reactie. Zo merkten wij dat het belangrijk om issues die er zijn met SAP Business One in te brengen bij het VNSG en dat de softwareontwikkelaars heel erg betrokken zijn bij het wel en wee van de gebruikers.

Meer informatie

Ari Schapira is Chief Product Owner SAP Business One bij SAP. Sinds enkele jaren publiceert hij de SAP Business One Tip of the Week op zijn LinkedIn pagina.

VNSG Business One gebruikersgroep

De VNSG is gehuisvest in het kantoor van SAP in Den Bosch. Meer informatie over de activiteiten van de VNSG vindt u op de webpagina van de VNSG.

VNSG SAP Business One Gebruikersvereniging