De UDF’s – oftewel de User Defined Fields – spelen een belangrijke rol bij het customizen van SAP Business One. Dit is een zo belangrijk fenomeen dat vrijwel iedere SAP Business One installatie wel UDF’s bevat. Ze worden gebruikt in marketingdocumenten, zowel in de algemene delen als in de documentregels en natuurlijk ook in de stamgegevens van artikelen en zakenpartners. Ze worden derhalve ook gehanteerd als selectiemiddel in rapportages net als de standaardvelden uit de applicatie. Om SAP Business One nog beter te kunnen gebruiken is de UDF-functionaliteit nu ook beschikbaar binnen de zakenpartneradressen.

Zie hiervoor onderstaande afbeelding:

UDF’s in de zakenpartneradressen - SAP Business One

Beschikbaar in SAP Business One voor zowel SQL als HANA.

Ari Shapira is CPO – Chief Product Owner SAP Business One bij SAP. Met zijn team beoordeelt en realiseert hij veranderings- en verbeteringsvoorstellen in SAP Business One. Uit zijn wekelijkse tips hebben wij dit artikel voor u in het Nederlands vertaald.


Zoekt u meer of andere informatie over de mogelijkheden van SAP Business One, dan helpen wij u graag verder. Neemt u in dat geval contact met ons op:
Asaptive B.V.
+31(0)23 760 23 00
info@asaptive.com

U kunt ons ook volgen via onze LinkedInpagina Asaptive BV, waar we regelmatig updates plaatsen.